Дороги в Чорнобильській зоні відчуження почнуть ремонтувати / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") візьме на баланс 220 кілометрів автодоріг у 30-кілометровій Чорнобильській зоні відчуження.

Читайте такожОбіцянки нового прем'єра: виконати капремонт 24 тисяч кілометрів доріг

Про це передає прес-служба агентства на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"220 кілометрів доріг у 30-кілометровій Чорнобильській зоні відчуження будуть передані на баланс Служби автомобільних доріг у Київській області", - сказано в повідомленні.

Також прес-служба з посиланням на главу агентства Олександра Кубракова повідомила, що "Укравтодор" планує оновлення цих доріг у 2021-2023 роках.

"У випадку з дорогами в зоні відчуження - ми плануємо їх оновлення у 2021-2023 роках. До трагедії ці дороги були частиною міжнародних маршрутів, зараз вони будуть забезпечувати, перш за все, туристичні потреби", - цитує прес-служба слова Кубракова.

Терміни ремонту доріг у зоні відчуження

Глава "Укравтодору" також додав, що незабаром почнеться комісійне обстеження стану доріг і на його основі, з урахуванням туристичних маршрутів, будуть розставлені пріоритети ремонту.

Згідно з повідомленням, Чорнобильська зона розташована в Поліському та Іванківському районі Київської області. Дістатися туди можна по дорозі Р-02 Київ - Іванків - Овруч.

Також "Укравтодор" повідомив, що в цьому році на баланс агентства було прийнято кілька важливих об'єктів, у тому числі вулиці, які стануть обхідною дорогою Калуша в Івано-Франківській області та Новий міст в Чорноморську Одеської області.

Що цьому передувало

  • У липні президент Володимир Зеленський виступив за передачу всіх доріг місцевого значення на баланс Державному агентству автомобільних доріг України.
  • З 1 березня в Україні стартував проект "велике будівництво", який передбачає не лише масштабне дорожнє будівництво, а й будівництво соціальної інфраструктури.