В уряді обіцяють збьерігти рівень цін на проїзд / фото УНІАН

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що після відновлення роботи транспорту не відбудеться підвищення цін на залізничні квитки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу за результатами засідання уряду.

Читайте такожКриклій повідомив, коли в Україні може відновитись залізничне сполучення

Відео дня

На питання, чи очікується підвищення вартості проїзду в транспорті після відновлення його роботи, міністр відповів: «Те, що стосується залізничних перевезень – там це, напевно, найбільш чутливе питання, підвищення вартості не відбудеться. Ми чудово усвідомлюємо соціальний ефект і важливість цих перевезень».

Також міністр відзначив, що вартість проїзду в міських маршрутних таксі та автобусах теж не повинна підвищуватись.

«Що стосується маршрутних таксі та автобусних перевезень - теж вартість не має підвищуватись. Коли вони (перевізники – УНІАН) виграють конкурси, вони теж встановлюють вартість на маршрутних таксі. Вона встановлена на рівні міст, і вона не має збільшуватись, якщо міста не вирішать її переглядати, чого б ми не радили, враховуючи соціальний аспект цього питання», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів затвердив графік запуску транспортного сполучення в Україні.

Криклій зазначив, що з 22 травня будуть відновлені регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом в міському, приміському, внутрішньообласному і міжнародному сполученні.

З 25 травня будуть запущені перевезення пасажирів у метро, а з 1 червня - залізничні пасажирські перевезення в міському, регіональному, далекому внутрішньому і міжобласному сполученні.

«З 1 червня - міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. З 15 червня - прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом», - зазначив міністр.

«У випадку здійснення перевезення до регіону, в якому не діють послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50% від кількості місць для сидіння за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду», - зазначив він.