Укравтодор розробив та запровадив єдину систему E-ROAD, яка зробить ефективнішим управління мережею автодоріг та реалізацію інфраструктурних проєктів, у тому числі у рамках «Великого будівництва» Президента Володимира Зеленського.

Про це повідомив у Facebook Укравтодор.

«E-ROAD супроводжує усі етапи відновлення і утримання автошляхів чи штучних споруд: від планування та розробки проєкту до ремонту чи будівництва. Система дозволяє у реальному часі стежити за виконанням робіт на дорогах, забезпечуючи прозорість у взаємодії між Службами автомобільних доріг в областях (САД) та підрядними організаціями, а також між САД і Укравтодором», - йдеться у пості.

Відео дня

Система містить інтерактивну мапу дорожніх робіт з інформацією про контракти підрядників та актуальний хід будівництва. Через використання оперативних та об’єктивних даних у E-ROAD стає можливим ще більш жорсткий контроль за використанням коштів та дотриманням термінів робіт. Інформація у системі оновлюється щодня, завдяки чому оперативність прийняття рішень замовниками робіт зростає.

За словами Укравтодору, раніше контроль за ходом виконання робіт здійснювався на основі паперової документації, що знижувало швидкість опрацювання даних.

Тепер нова система автоматично зможе пріоритизувати проєкти, аналізувати пропозиції від САД, порівнювати плани фінансування проєктів. Крім цього, через систему відбуватиметься контроль за виконанням ремонту, будівництва та реконструкції: зокрема, за дотриманням контрольних дат та показників за основними видами робіт, обсягами перерахованих коштів підряднику.

Також E-ROAD контролюватиме встановлення майданчиків Системи зважування-у-русі (WIM). Система здатна обробляти надану WIM інформацію щодо потоку транспортних засобів та здійснених порушень, суми потенційних штрафів, а також шукати порушника за номерним знаком.

«Поки що система E-ROAD – лише для внутрішнього користування, однак Укравтодор працює над додатковим функціоналом для громадян, завдяки якому ті зможуть брати участь у процесах контролю за ремонтом доріг», - наголосили в Укравтодорі.

Як раніше заявив заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко, Укравтодор планує до кінця 2023 року оновити усю мережу трас між містами, яка складає близько 20 тис. км.