скріншот

На майбутній дорозі до Одеського морського порту розпочалось зведення естакади та контрольно-пропускного пункту. Дорогу влаштовують в режимі non-stop за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє Укравтодор.

"На під’їзді до КПП дорогу в порт буде розширено з 2 смуг руху до 6, щоб створити умови для швидкої перевірки та пропуску вантажівок на митниці", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

На ділянці КПП вже провели посилення дорожньої основи за допомогою піску, щебено-піщаної суміші та геотекстилю. Далі у планах влаштування двох шарів бутового каменю та цементобетонного покриття.

Паралельно на основному проїзді триває влаштування основи дороги із піску та укріплення геотекстилем. На майбутній 546-метровій естакаді продовжується монтаж каркасу ригелів та влаштування бурових стовпів. Вона приєднається до вже наявної естакади АМПУ.

На дорозі також планують встановити TIR-майданчики для відстою великовагового автотранспорту на 300 авто та 2 майданчики Зважування-в-русі (WiM).

Нова цементобетонна дорога до Одеського морського порту протяжністю 5,3 км з’єднає автошлях М-28 Одеса – Южний з портом. Державна дорога стане безкоштовною альтернативою наявному маршруту через територію приватної компанії.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомляв, що нову дорогу до Одеського порту завершать до кінця 2022 року.