На транспортному порталі доступні нові сервіси / скріншот

Кабінет міністрів запустив п'ять додаткових сервісів на транспортному порталі електронних послуг.

Про це в Telegram-каналі повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте такожКоли запрацює метро та громадський транспорт: у Мінінфраструктури дали свій прогноз

Відео дня

"Плюс п'ять додаткових сервісів на https://e-transport.gov.ua. Електронний кабінет моряка, в якому можна переглянути наявні документи, подати заяву на проходження Державної кваліфікаційної комісії. Працює в тестовому режимі, наступного тижня додамо можливість онлайн-оплати. Сервіс відкритих даних транспортної галузі, де містяться актуальні статистичні дані щодо реалізованих дозволів на міжнародні вантажні перевезення та їх залишки, а також аналітичні дані про евакуацію громадян. Сервіс електронного документообігу інфраструктурної галузі DocsET для підприємств", - повідомив міністр.

Також, за його словами, запущено електронний кабінет інспектора "Укртрансбезпеки", який впроваджує функціонал для фіксації фактів порушення безпеки дорожнього руху та зупинок, а також складених актів і протоколів.

Крім того, як додав Криклій, розпочав роботу чат-бот E-transport для Telegram, який надає необхідну інформацію про масштабні ремонтні роботи "Укравтодору" з можливістю пошуку за геолокацією, областю або кодом дороги.

Нагадаємо, напередодні в Україні презентували цифровий ID-паспорт, біометричний закордонний паспорт громадянина України та електронний студентський квиток у мобільному додатку «Дія».