У Києві на всіх магістралях можна їхати до 50 км/год / скріншот відео

У Києві з 1 листопада встановили нову дозволену швидкість для руху містом - до 50 км/годину. Раніше на окремих столичних магістралях було дозволено розганятися до 80 км/год.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Комунальники вже прибрали дорожні знаки з позначкою "80" на семи вулицях Києва. Відповідні обмеження вводять останні кілька років, вони пов'язані з погіршенням погоди. Раніше їздити 80 км/год дозволялося, зокрема, на Набережному, Наддніпрянському та Столичному шосе, проспектах Бажана та Шухевича, а також ще на кількох ділянках, де є кілька смуг і відсутні наземні переходи.

Водії, з якими поспілкувалися журналісти, здебільшого кажуть, що їхати повільно на таких магістралях - нереально. "Взагалі, неможливо", - зізнається киянин.

Хтось каже, що треба дотримуватися таких правил. Вони діятимуть до 1 квітня.

Нові дорожні знаки й розмітка

Також сьогодні почали діяти оновлені ПДР з відповідними дорожніми знаками. В Укравтодорі пояснюють: їх додали тими термінами, які напрацювалися за останні роки. Зокрема, невдовзі в Україні з'являться також нові знаки для електромобілів, вантажівок, пішоходів та велосипедистів

Також з'явиться нова розмітка, яка попереджатиме про заборону паркування, місце зупинки трамвая, лежачий поліцейський тощо. Пішохідні переходи робитимуть діагональними, щоб люди могли не йти прямо й бачити рух транспорту.

Деталі дізнавайтеся з сюжету:

Вас також можуть зацікавити інші новини: