Toyota відсвяткувала 20-річчя Prius / фото Toyota

Компанія Toyota відсвяткувала 20-річчя з моменту початку продажів гібридів Prius в США ювілейною спецсерією 2020 Edition. Відмінними рисами лімітованих хетчбеків стануть чорні шильдики та колісні диски, обрані кольори кузова і фірмовий декор. Всього буде випущено 2020 примірників Prius 2020 Edition.

Читайте такожToyota прогнозує рекордне падіння продажів та прибутку

Найпростіше визначити ювілейні «Пріуси» за чорним глянсовим логотипом на крилах і кришці багажника, 17-дюймовими антрацитовими дисками, затемненою оптикою та контрастним корпусом зовнішніх дзеркал. Покупці Prius 2020 Edition зможуть вибрати з двох кольорів кузова — темно-червоного Supersonic Red і білого Wind Chill Pearl, пише motor.ru.

Відео дня

В інтер'єрі відмінностей трохи більше: всі гібриди особливої серії отримають однотонний темний салон, оздоблений килимками з нашивкою Prius 2020 Edition. Замість синьої накладки на селектор автоматичної трансмісії на Prius 2020 Edition встановлять чорну, злегка зміняться повітроводи.

Технічних змін для ювілейних гібридів не заявлено, однак спецсерія отримає модернізовану системою активної безпеки Toyota Safety Sense 2.0, тобто в базове оснащення увійде адаптивний круїз-контроль, асистент виявлення пішоходів і велосипедистів, система розпізнавання дорожніх знаків і автоматичне дальнє світло. Втім, тим же комплексом оснастять всі «Пріуси» для американського ринку, починаючи з 2021 модельного року.

Ціну спецверсії Toyota Prius 2020 Edition північноамериканське представництво оголосить пізніше. Серйозної доплати за «ексклюзивність» не очікується: спецсерія заснована на середній комплектації XLE, тому особливий гібрид коштуватиме від 28 375 доларів до 32 500 доларів.

Розсекретивши ювілейний Prius, Toyota анонсувала прем'єру двох нових гібридів, яка пройде наступного понеділка, 18 травня. Однією з новинок може стати електрифікована версія мінівена Sienna.