У Мінінфраструктури рахують збитки авіації через загрозу вторгнення / фото ua.depositphotos.com

Збитки авіаційної галузі України через можливе повномасштабне вторгнення російських військ не є критичними для вітчизняної економіки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Щодо збитків галузі – ми рахуємо. Ми бачимо, що відбувається. Ситуація змінюється кожного дня, тому коли ми вийдемо з цієї кризи, ми можемо точно сказати, які цифри. Щодо економіки загалом, я думаю, що говорити про критичні наслідки зарано, тому що міжнародне сполучення відбувається, аеропорти пасажиропотік приймають, обслуговують, отримують відповідні кошти від авіакомпаній. Я вважаю, що поки ситуація некритична", – сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, на тлі заяв про можливе повномасштабне вторгнення Росії лізингодавці почали вимагати від українських авіаперевізників якнайшвидше повернути літаки на територію Європейського Союзу.

13 лютого Кабінет міністрів прийняв рішення про виділення 16,6 млрд грн на забезпечення безпеки польотів в Україні для страхових і лізингових компаній. Кошти будуть виділені Міністерству інфраструктури для забезпечення безпеки польотів на території України в період з 14 лютого до врегулювання зовнішньополітичних загроз шляхом розміщення цих коштів на рахунку умовного зберігання Міністерства.

Однак деякі іноземні авіакомпанії тимчасово припинили сполучення з Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: