Tesla запустила закритий бета-тест принципово нового автопілота / фото Tesla

Компанія Tesla запустила в США закритий бета-тест наступного великого оновлення автопілота Full Self-Driving (FSD) з повністю переробленою програмною складовою системи.

Читайте такожTesla відкриває електрокари Model Y для програмного оновлення

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Розгортання відповідного апдейту серед обмеженого числа користувачів, спеціально відібраних для бета-тесту, підтвердив глава Tesla Ілон Маск у своєму Твіттері, підкресливши, що компанія буде діяти вкрай обережно і без зайвого поспіху, як і потрібно в таких випадках", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ще наприкінці 2015 року Ілон Маск заявив, що автомобілі Tesla стануть повністю самокерованими та зможуть пересуватися без будь-якої допомоги водія вже за два роки. Останні кілька місяців Ілон Маск невпинно дражнив всіх принципово новим автопілотом Tesla, з яким фірмова система доросте до найвищого п'ятого рівня, називаючи його Tesla Autopilot 4D та "квантовим стрибком". Минулого тижня Маск пообіцяв старт закритого бета-тестування 20 жовтня й дотримався свого слова.

"Поки неясно, що саме містить оновлення "Full Self-Driving Beta" у функціональному плані, але очікується, що вона розширить можливості проактивної функції реагування на сигнали світлофорів і дорожні знаки Traffic Light and Stop Sign Control, додавши повороти на перехрестях. Використовуючи розширену функціональність Traffic Light and Stop Sign Control в тандемі з Navigate on Autopilot ("навігатор по автопілоту"), яка відповідає за підбір найбільш оптимального маршруту до місця призначення, Автомобілі Tesla технічно зможуть переміщатися як по дорогах в межах міста, так і по автомагістралях без участі водія", - підкреслює видання.

Ширший бета-тест нового автопілота має стартувати за 4-6 тижнів, а запуск фінальної версії в США намічений на середину грудня.

Судячи з усього, мова йде про пакет "feature complete" Full Self-Driving (повністю самокерований з повним пакетом функцій)- ми детально розповідали про нього в цій замітці. Саме від впровадження повного Full Self-Driving буде залежати запуск обіцяного сервісу роботаксі Tesla Network з 1 мільйоном самокерованих автомобілів, який компанія спочатку планувала запустити у 2020 році.

За початковим задумом, на першому етапі сервіс Robotaxi буде працювати зі страхуючими водіями. За підсумками тестування Tesla планує отримати необхідні дані для розробки моделі повністю автономної служби та звернутися до регулятора для отримання відповідної ліцензії. Маск раніше обережно говорив, що розраховує досягти деяких з цілей у 2021 році.

Залишається додати, що пізніше сьогодні Tesla опублікує фінансовий звіт за підсумками минулого кварталу і, ймовірно, на конференц-дзвінку після звіту Ілон Маск, як зазвичай, розповість про найближчі плани й, можливо, проллє світло на недавно помічений таємничий автомобіль Tesla в камуфляжі неподалік від лос-анджелеської дизайн-студії компанії.