Планується побудувати п'ять розв'язок на в'їзді в Київ / фото facebook/Ukravtodor

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") визначив переможця тендеру з будівництва транспортних розв'язок на автомобільних дорогах М-05 Київ - Одеса, М-06 Київ - Чоп.

Читайте такожГлава "Укравтодору" розповів, коли в країні зникнуть аварійні дороги

Як повідомила прес-служба держагентства, за результатами тендерних процедур переможцем визначено Euro-Asian Construction Corporation "Evrascon".

Відео дня

"Ще в грудні ми анонсували розв'язання цього питання - і ось результат. В цьому сезоні повинні бути виконані основні роботи з будівництва трьох розв'язок. Транспортні розв'язки - це не тільки розвантаження і прискорення маршрутів. Це необхідне для сфери безпеки рішення. Саме на цих під'їздах до Києва ситуація ускладнюється стихійною забудовою передмістя, високий показник ДТП, обумовлений недосконалою інфраструктурою", - цитує прес-служба главу "Укравтодору" Олександра Кубракова.

Зазначається, що виконання зазначених робіт передбачено в рамках реалізації проекту "Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до Києва" за рахунок коштів позик Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

"В рамках проекту було заплановано побудувати 5 розв'язок, але дві були виключені з проекту у зв'язку з відсутністю рішення Київради про відчуження землі під розв'язки. В результаті переговорів "Укравтодору" з міжнародними партнерами була досягнута домовленість про проведення тендеру на трьох дільницях", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, прокуратура в суді вимагає повернення у державну власність земель, виділених під будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва.