false

Вперше за пандемічний рік аеропорт "Харків" продемонстрував зростання пасажиропотоку — повідомила прес-служба компанії-оператора аеропорту "New Systems AM", що входить до групи DCH відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського.

"Вперше за час карантинних обмежень ми фіксуємо зростання. Міжнародними рейсами скористалися 48,6 тисячі пасажирів, що на 6% більше, ніж у березні 2020 року, коли показник становив 45,8 тисячі", — повідомили в аеропорту за підсумками березня поточного року.

Такий результат тут пов'язують з поступовим зняттям обмежень на подорожі в різних країнах світу. Раніше аеропорт анонсував розширення польотної програми з березня. З початку весни авіакомпанії SkyUp Airlines, Wizz Air і Ryanair відновили перельоти за 18 напрямками. Як наслідок, зросла кількість рейсів: у березні 2021 року аеропорт Ярославського обслужив 285 вильотів, що на 12% більше, ніж у березні минулого року.

Відео дня

Найпопулярнішими напрямками місяця стали Шарм-ель-Шейх, Стамбул, Київ, Хургада і Берлін.

"Все більше країн відкривають свої кордони для туристів і пом'якшують обмеження. На травневі свята для пасажирів харківського аеропорту доступні курортні напрямки: вже відкриті продажі квитків на регулярні рейси в Батумі, Тбілісі (Грузія), Стамбул (Туреччина), Ларнаку (Кіпр). Заплановані чартерні рейси в Анталію, Бодрум, Даламан, Невшехір (Туреччина), Тіват (Чорногорія), Хургаду і Шарм-ель-Шейх (Єгипет)", — повідомили в прес-службі аеропорту Ярославського.

Також з харківського аеропорту з 31 травня почнуться регулярні авіаперельоти в Тирану (Албанія),12 червня відкриються рейси до Варни (Болгарія), 10 липня — в Бургас (Болгарія) від SkyUp Airlines. Ця авіакомпанія планує також з 27 травня здійснювати регулярні перельоти до Одеси, де вартість квитків в одну сторону становить від 605 гривень.

false

Як нагадали в аеропорту «Харків», у зв'язку з постійно мінливою епідемічною ситуацією пасажирам при плануванні закордонних подорожей потрібно звертати увагу на правила відвідування потрібної країни і правила в'їзду в Україну.

Міжнародний аеропорт "Харків" (http://hrk.aero/) - один з ключових інфраструктурних об'єктів першої столиці України та Харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу і реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівняну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту вже за підсумками 2019 року встановити історичний рекорд — за рік його послугами скористалися 1,3 мільйона мандрівників. За кількістю пасажиропотоку Міжнародний аеропорт "Харків" входить в ТОП-5 повітряних воріт України. У 2019 році харківський аеропорт першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів і якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського Союзу.

Успішний харківський досвід державно-приватного партнерства з будівництва нового аеропорту та успішного його розвитку приватним інвестором буде повторений в місті Дніпро – тут група DCH Олександра Ярославського почала роботи в рамках інвестиційного проекту зі створення нового аеровокзального комплексу для сучасного міжнародного аеропорту «Дніпро».