Українці пересіли на старі авто, найпопулярнішою стала Volkswagen / REUTERS

Частка вживаних легкових автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, в загальному обсязі реєстрацій легковиків в Україні у 2020 році становила 80%.

Читайте такожВласникам "євроблях" почали відмовляти у виплаті страховкиПро це передає прес-служба Асоціації автовиробників України "Укравтопром".

"Загалом за підсумками 2020 року на українські номери перейшли 353,4 тисячі ввезених з інших країн старих легкових авто. Нагадаємо, що за минулий рік в Україні було реалізовано 85,5 тисячі нових легкових автомобілів. Таким чином, 4 з 5 вперше зареєстрованих у 2020 році легковиків були імпортним секонд-хендом", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що найпопулярнішою маркою серед старих іномарок минулого року стала німецька Volkswagen.

За 12 місяців 2020 року українці привезли та зареєстрували 58 518 старих автомобілів цієї марки.

Другий результат у Ford. Власниками старих автомобілів цієї марки минулого року стали 33 811 українських автомобілістів.

На третьому місці Skoda-28 782 розмитнені та зареєстровані машини.

Також повідомляється, що в грудні українці зареєстрували понад 40 тисяч вживаних легкових автомобілів.

Що цьому передувало

  • За даними "Укравтопрому", у 2019 році в Україні обсяг продажів вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, зріс у порівнянні з 2018 роком у 3,5 раза й становить 408,1 тисячі авто.

Довідка УНІАН

  • Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році.
  • Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.