Десятки потягів "УЗ" почали курсувати за новим графіком / ілюстративне фото facebook.com/Kravtsov.Evg

"Укрзалізниця" запустила перші 58 поїздів за новим графіком перевезень.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Новий графік перевезень є революційним для "Укрзалізниці", адже заощаджує пасажирам 4 млн 500 тис. годин у 2022 році завдяки прискоренню 49 поїздів та оптимізації маршрутів", – зазначається у повідомленні.

Відео дня

Перші 58 поїздів вирушили у дорогу 12 грудня, а ще 19 нових поїздів почнуть курсувати незабаром.

Читайте також29 годин у дорозі через 7 областей: в Україні запустили найдовший залізничний маршрут (фото)З головних модифікацій нового графіка "УЗ" відмічає поїзд Бахмут – Львів. Він дав нові сполучення для Рівного та Луцька зі Львовом, Житомиром, Києвом, Полтавою, Харковом і Бахмутом, що своєю чергою забезпечує нове сполучення між сходом та заходом країни.

"З-поміж інших туристичних покращень нового графіка можна відзначити поїзд №57/58 Київ – Рахів, що прибуває в місто Заліщики тепер зранку, о 07:17 (замість 02:20) і відправляється о 20:52", – пише прес-служба "Укрзалізниці".

Раніше стало відомо, що "Укрзалізниця" розпочала продаж квитків на додаткові потяги, які курсуватимуть з 12 грудня. Зокрема, у новому графіку буде запущено 19 пар нових поїздів, ще 49 поїздів будуть прискорені. Завдяки новому графіку буде створено 29 нових сполучень обласних та регіональних центрів, зокрема у популярних туристичних напрямках.

Раніше стало відомо, що "Укрзалізниця" призначила два додаткових поїзди до Польщі, один почне курсувати з 11 грудня, а другий – з 12 числа. Призначено потяги "Одеса – Перемишль" та "Львів – Перемишль".

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" – акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.

Вас можуть зацікавити такі новини: