В ЦВК заявили про скасування закупівлі боксів для бюлетенів / фото УНІАН

В Центральній виборчій комісії України заявляють про скасування тендеру на закупівлю архівних боксів для доставки бюлетенів від дільничних виборчих комісій до окружних виборчих комісій та загрозу зриву закупівлі транспортних послуг і канцелярського приладдя для ОВК.

Як повідомили у прес-службі ЦВК, 24 січня тендерний комітет Центрвиборчкому оголосив про проведення відкритих торгів із закупівлі послуг з виготовлення та доставки архівних боксів через систему ProZorro для доставки бюлетенів та іншої виборчої документації від дільничних виборчих комісій до окружних після підрахунку голосів.

Читайте такожУ ЦВК пояснили, навіщо замовили 60 мільйонів бюлетенів

Відео дня

Але тендерні пропозиції, які отримала Комісія, містили неповний комплект документів, тому 5 березня їх відхилили як такі, що не відповідають умовам тендерної документації, а торги скасували.

"За час, що залишився до дня голосування, повторні торги щодо закупівлі послуг з виготовлення та доставки архівних боксів провести вже неможливо. Відтак, питання, яким чином і в чому будуть доставлятися виборчі бюлетені та інша документація до ОВК, залишилось відкритим. Всі субʼєкти виборчого процесу, а особливо офіційні спостерігачі повинні бути готовими до того, що голови та члени ДВК будуть змушені доставляти виборчу документацію в підручних засобах, часто не призначених для цього", - йдеться в повідомленні.

У ЦВК зазначають, що майбутні вибори президента стали першими, коли комісії доводиться застосовувати закон "Про публічні закупівлі", а визначені ним часові рамки не враховують швидкоплинності виборчого процесу.

"Так, через обмежені строки під загрозою здійснення закупівель транспортних послуг та канцелярського приладдя окружними виборчими комісіями", - додали в Центрвиборчкомі.