ЦВК провела нараду та схвалила зміни до постанови / фото УНІАН

Центральна виборча комісія перенесла час проведення теледебатів між кандидатами у президенти 19 квітня: дебати мають відбутися з 21.00 до 22.00.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення Центрвиборчком ухвалив сьогодні на засіданні.

За словами члена ЦВК Катерини Махніцької, відповідну заяву щодо внесення змін до постанови Комісії № 472 від 5 травня 2014 року щодо положення про порядок проведення дебатів подав до ЦВК уповноважений представник кандидата у президенти Петра Порошенка Руслан Князевич.

Відео дня

З цього приводу ЦВК провела нараду та схвалила зміни до постанови.

Згідно зі змінами, теледебати на Суспільному відбудуться з 21.00 до 22.00 19 квітня.

Читайте такожДебати Зеленського та Порошенка на "Олімпійському": всі квитки реалізовано

Відповідно до закону “Про вибори Президента України”, теледебати за рахунок коштів держбюджету проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами у прямому ефірі, тривалістю не менш як 60 хвилин.

Махніцька наголосила, що час проведення заходу на НСК “Олімпійський” частково збігається з часом проведення теледебатів у студії НСТУ.

“Що ставить під загрозу їхнє (теледебатів у студії Суспільного - УНІАН) проведення, що, як наслідок, унеможливлює залучення до такого заходу максимальної телевізійної аудиторії і може порушити право виборців на доступ до всесторонньої та неупередженої інформації, потрібної для здійснення усвідомленого та вільного вибору”, - підкреслила вона.

Махніцька також зазначила, що відповідне рішення ЦВК ухвалила “з метою забезпечення проведення теледебатів, а також захисту прав громадян України під час виборчого процесу… та з огляду на обов'язок ЦВК забезпечити дотримання передбачених законом принципів і засад виборчого процесу”.