Онищенко домагається допуску на вибори / фото: УНІАН

Суд удруге дозволив народному депутату-втікачу Олександру Онищенку балотуватися до Верховної Ради через «нововиявлені обставини».

Таке рішення ухвалив Шостий апеляційний адміністративний адмінсуд, повідомляє "Слідство.Інфо".

Напередодні суд визнав, що Олександр Онищенко впродовж останніх трьох років не переховувався від правоохоронців, а навчався в іспанській Школі верхової їзди. 

Відео дня

Читайте такожЦВК продемонструвала бюлетені для голосування на позачергових виборах до Ради (фоторепортаж)

«Згідно з листом ТОВ «Конюшня Бутенко О.», остання направила Онищенка за кордон на навчання до Школи верхової їзди «Середземний кінний тур Оліва Нова» (Іспанія). Відповідно до довідки від 5 липня 2019 року, Онищенко Олександр Романович у період з 1 червня 2016 по теперішній час проходив і проходить навчання», – йдеться в рішенні суду. 

Суд визнав, що це є достатнім доказом того, що Онищенко був поза межами України з поважних причин. Тому зобов’язав Центральну виборчу комісію внести його до виборчого бюлетеня як мажоритарника на 93-му окрузі на Київщині.

ЦВК має лише два дні, щоб оскаржити це рішення у Верховному суді. 

Як повідомляв УНІАН, 15 червня ЦВК відмовила Онищенку в реєстрації кандидатом у нардепи, оскільки протягом останніх 5 років він не проживав в Україні.

Онищенко оскаржив це рішення і 21 червня Шостий апеляційний адмінсуд зобов’язав Центрвиборчком зареєструвати його кандидатом.

25 червня ЦВК повторно відмовила Онищенку, а Верховний суд визнав правомірною відмову у реєстрації нардепа-втікача кандидатом на виборах до Верховної Ради.