Кучма розповів, за кого віддав свій голос / фото УНІАН

Екс-президент, представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявив, що проголосував за «нові сили», та висловив сподівання, що пріоритетом нового складу Верховної Ради стане досягнення миру на Донбасі.

Читайте також"Це маячня": Вакарчук відповів на чутки про намір відмовитись від мандата у разі проходження його партії до ВР

Про це Кучма сказав журналістам на виході з виборчої дільниці, повідомляє його прес-секретар Дарка Оліфер.

Відео дня

«Завжди на вибори ідеш з добрим настроєм. Стараєшся відкинути вчорашній день, якщо він був не зовсім гарним, і дивитись з надією у завтрашній день. Тому я переконаний, що сьогоднішні вибори в усій Україні дійсно проходять під таким кутом зору - люди хочуть мати надію, що нова влада прийде з новою програмою конкретних дій без порожніх обіцянок», - заявив він.

Кучма висловив упевненість, що сьогодні Україна отримує шанс знову перезапуститися. «Цей унікальний шанс згаяти не можна. Звичайно, я проголосував за нові сили і, ще раз підкреслюю, за наш народ, здатний на величезні звершення. Він це доводив не раз. У сьогоднішній ситуації народ повинен бути більш жорстким до влади, питати обов'язково за ті обіцянки, які вони давали на виборчій кампанії», - сказав колишній президент.

Також Кучма висловився щодо пріоритетів нового складу Верховної Ради. «Вони зрозумілі. Я думаю, що головний пріоритет, як сказав президент у своїй (інавгураційній – УНІАН) промові в парламенті – мир. Країні потрібен мир. Бо ми ж усі добре розуміємо: жодні інвестиції з-за кордону не прийдуть, коли війна триває в Україні. Щоб люди жили в спокої, щоб не гинули наші хлопці на Донбасі. Сподіваюсь, що президент України Володимир Олександрович Зеленський у посланні до парламенту після обрання дасть чіткий стратегічний план розвитку України. Ми сьогодні його не маємо, тому хотілося б бачити, що дійсно є такий план, кардинальний, з усіх проблем, які сьогодні в Україні існують, а потім дивитись, як він виконується. Тож є надія», - сказав Кучма.