Виборчий процес здійснюється відповідно до закону / фото УНІАН

Станом на 13.00 виборчий процес здійснюється відповідно до закону.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, посилаючи на інформацію радника міністра внутрішніх справ Івана Стойко.

Читайте такожКучма проголосував за "нові сили" і закликав народ "бути жорстким до влади" щодо перевиборчих обіцянок

Відео дня

Стойко відмітив, що станом на 13 годину явка виборців становила близько 20%.

Своєю чергою радник міністра Михайло Апостол запевнив, що співробітники МВС готові і зроблять все, щоб волевиявлення громадян пройшло спокійно, чесно, без фальсифікацій і безпечно. Разом з тим правоохоронці лишаються аполітичними.

«Потужні кандидати у народні депутати готували мережі по скупці голосів. Наприклад, у Чернігівській області ми зафіксували потужну мережу скупки голосів. Наразі відкрито кримінальне провадження. За такі діяння кандидат відповість перед законом. На сьогодні інформації про створення мереж для скупки голосів – немає», - наголосив Апостол.

Радник міністра Іван Варченко підкреслив, що виборчий процес проходить очікувано, як і належить цивілізованій країні.

«Системі МВС разом з українським суспільством вдалося зробити все, щоб виборчий процес став цивілізованим. На жаль, по областях у нас ще лишилися охочі використати брудні виборчі технології. Не дивлячись на велику кількість попереджень з нашого боку, вони продовжували порушувати, тому й маємо 360 кримінальних проваджень за весь цей час. Зранку ще 10 проваджень розпочато», - сказав Варченко.

Він підкреслив, що поліція фіксує набагато менше звернень, ніж під час президентських виборів.

«Різні експерти і аналітики прогнозували, що під час парламентської виборчої кампанії може бути у десятки разів більше порушень. Оскільки, активність і мотивація людей значно вища. Мажоритарні кандидати та 22 політичні сили додають різні сюжети, які потребують уваги правоохоронців. Але ми багато зробили, щоб уникнути таких ситуацій», - сказав він.