Щоб проголосувати на своїй дільниці 25 жовтня обов'язково візьміть паспорт та маску / фото УНІАН

Місцеві вибори 2020 пройдуть в Україні вже 25 жовтня, однак це не причина забувати про пандемію коронавірусу. Тому фахівці підготували прості правила для безпечного голосування.

Читайте такожБлизько половини українців обов’язково підуть на вибори, коронавірус не завадить - опитування

На офіційній сторінці Коронавірус.Інфо від МОЗ в соцмережі Telegram нагадали про основні правила безпеки під час голосування на місцевих виборах, які пройдуть вже 25 жовтня.

"Щоб проголосувати та не наражати на небезпеку власне здоров'я, варто дотримуватись декількох правил. Заходити у приміщення виборчої дільниці потрібно лише у захисній масці, у чергах дотримуватись дистанції у 1,5 метра, руки обробляти антисептиками, а для голосування – мати власну ручку", – йдеться у повідомлення.

Окрім цього у ЦВК нагадують про те, що при собі потрібно мати також паспорт, а також краще відмовитись від відвідування дільниці разом з дітьми (які ще не мають права голосувати – ред.).

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.