Зловмисників затримали / фото dp.npu.gov.ua

У Павлограді Дніпропетровської області поліцейські затримали двох нетверезих чоловіків, які пошкодили намет однієї з партій та підпалили агітаційні газети.

Читайте такожНа передвиборчих бордах кандидата від "Слуги народу" знайшли помилки (фото)Як інформує відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, 11 жовтня близько 12:00 до правоохоронців надійшла заява, що на вул. Героїв України у Павлограді двоє осіб перешкоджають проведенню передвиборної агітації.

Зазначається, що чоловіки пошкодили намет однієї з партій та підпалили агітаційні газети.

Відео дня

«Попередньо, чоловіки перебували у стані алкогольного сп’яніння, але пройти медичне обстеження відмовились», - йдеться у повідомленні.

Зловмисників затримали. Ними виявились місцеві жителі 33-х та 36 років.

Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що слідчі надали клопотання стосовно обрання затриманим на час досудового слідства запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, по 24 вересня було заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.
  • Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити - о 24:00 24 жовтня.
  • Тервиборчкоми мають утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають по 6 листопада.