Брюссель. 19 січня. УНІАН. Президент Політичного комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Горан ЛІНДБЛАД вважає, що злочини комуністичних режимів мають розглядатися як національними, так і міжнародними судами.

Про це він заявив у розмові з власним кореспондентом УНІАН в Брюсселі.

“Можливо, це була б гарна ідея провести щось на зразок Нюрнбергського процесу, але проти комуністичних режимів, хоча це може не отримати значної підтримки. Тому потрібно максимально намагатися вирішувати ці справи локально і передавати справи до Європейського суду з прав людини, якщо це буде потрібно”, - сказав Президент Політичного комітету ПАРЄ.

Відео дня

“Я в звичайному житті дантист, і тому не хотів би відповідати на юридичні запитання. Однак я вважаю, що якщо є якісь справи, які вважаються злочинами проти людства, що якраз є сферою компетенції Європейського суду з прав людини, тоді вони мають розглядатися в міжнародних судах”, - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Г.ЛІНДБЛАД бере участь у роботі Платформи Європейської пам’яті та совісті – організації, що поєднала науковців та дослідників з 26-ти інститутів та неурядових громадських організацій з 19-ти країн Європи, які займаються вивченням питання злочинів комуністичних режимів в Європі. Наприкінці лютого ця організація планує провести конференцію у Празі щодо злочинів комуністичних режимів з метою визначення обсягів скоєних злочинів та шляхів легального засудження винних.