Сімферополь. 6 серпня. УНІАН. Європейський Союз має намір реалізувати програми зі сприяння розвитку туризму в Криму і соціальної інфраструктури в найменш благополучних населених пунктах регіону.

Як передає кореспондент УНІАН, згідно з повідомленням прес-служби Ради міністрів Криму, про це голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту ТЕЙШЕЙРА заявив на зустрічі з головою Радміну Василем ДЖАРТИ 5 серпня.

«Крим для нас вже є пілотним проектом на додаток до програми «Східне партнерство», хоча в Брюсселі ще обговорюється, як саме реалізовуватиметься ця програма в Криму. Крим - це єдиний регіон України, який відповідає ряду критеріїв Євросоюзу, це місце, де регіональний підхід до розвитку можна успішно застосувати і одержати позитивний результат. Раніше ми працювали в Криму за окремими напрямами, і продовжуватимемо реалізовувати ці проекти, але тепер ми зможемо почати складати ці шматочки мозаїки воєдино і працювати системно», - сказав дипломат.

Відео дня

Ж.М.П.ТЕЙШЕЙРА повідомив про намір організувати найближчим часом візит до Криму групи послів країн ЄС для залучення інвестицій з країн-членів Євросоюзу.

В.ДЖАРТИ, зі свого боку, запропонував структурам Європейського Союзу брати участь у розробці стратегії розвитку Криму до 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, Ж.М.П.ТЕЙШЕЙРА 19 травня наголошував на невідповідності співвідношення якості послуг і вартості відпочинку в Криму і висловлював сподівання, що ЄС зможе показати регіону «належний рівень стандартів».

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ 3 серпня заявив про бажання Євросоюзу і Росії брати участь у розвитку Криму.