Брюссель. 7 листопада. УНІАН. Європейська комісія виступає за збільшення видачі віз громадянам третіх країн для прискорення розвитку туризму в Європі.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться у схваленому сьогодні Комісією Комюніке для Європарламенту та Ради ЄС.
У документі, зокрема, зазначається, що в 2011 році кількість зайнятих в Європі в туризмі становила 18,8 млн. осіб, а кількість грошей, витрачених іноземцями в Європі — 330,44 млрд. євро. При цьому, до 2020 року Єврокомісія очікує зростання кількості зайнятих в туризмі до 20,4 млн. осіб, а кількості витрачених іноземцями коштів — до 427,31 млрд. євро.
“З урахуванням нинішнього економічного спаду нам варто боротися за посилення туристичних потоків до Європи з одночасним продовженням забезпечення безпеки наших кордонів”, - заявила з цього приводу комісар ЄС з питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрьом.
«Спрощення можливостей для легальних візитерів, які не несуть ризиків безпеці, відвідати Європу може лише посилити нашу позицію, як туристичного напрямку номер один в світі”, - додала вона.
Європейська комісія вважає, що для збільшення видачі віз громадянам третіх країн багато можна зробити навіть за умови чинних на сьогодні в Європі правил. Так, на думку Комісії, консульства мають забезпечити, щоб співбесіди призначалися не пізніше, ніж на 15-ий день з моменту подачі заявки, а рішення про видачу віз — також схвалювалося максимум протягом 15 днів.
Крім того, Комісія виступає за те, щоб в консульствах були формуляри заявки на візу на мові країни, в якій працює консульство, а також за вивчення можливостей видачі багаторазових віз.
Крім того, в довготривалій перспективі, на думку Комісії, законодавство може бути змінено з метою спрощення та скорочення процедури видачі віз, спрощення форми заявки на візу, спрощення вимог до документів, що подаються до консульств, визначення правил видачі багаторазових віз.
Загалом, в 2011 році було видано 12 638 750 шенгенських віз для громадян третіх країн.