Державна дисциплінарна комісія не прийшла до єдиного висновку щодо висловлювань заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. З одного боку, у висловлюваннях заступника Супрун вони не бачать дисциплінарного проступку. З іншого - вважають, що чиновник порушив етичні норми. Тепер остаточне рішення буде приймати Кабінет Міністрів. Сама ж комісія пропонує Кабміну закрити закрити дисциплінарне провадження стосовно чиновника.

Як повідомлялося, раніше в Інтернеті розгорівся скандал через слова Лінчевського з приводу лікування онкохворих українців за кордоном. Витяг із стенограми виступу Лінчевського привів Онкологічний портал України.

Читайте такожОпубліковано повний текст засідання Рахункової палати зі скандальною фразою чиновника МОЗ "вони всі помруть"

«Щодо ефективності. Щодо нерезультативності і неекономності використанні грошей. У сухому залишку – 25% пацієнтів, власне, вмирають. Тобто кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть. Вони всі помруть без варіантів. І ефективність цієї програми - 0%. Ці проблеми. Тобто ці онкологічні захворювання, які, власне потребують трансплантації кісткового мозку, вони закінчуються смертю. Рано чи пізно. Трансплантація нирки, трансплантація серця, вона не продовжує життя невизначено довго», - йшлося в опублікованому витягу зі стенограми.

Лінчевський заявив, що слова з його виступу на засіданні Рахункової палати, які образили онкохворих, були вирвані з контексту і не відображають позицію міністерства.

Після цього активісти та пацієнти вимагали звільнити Лінчевського. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив відкрити стосовно Лінчевського дисциплінарне провадження.