У Вінниці в 2008 році заплановано придбати протиінфарктні препарати для бригад швидкої медичної допомоги.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у повідомленні управління у справах ЗМІ та зв`язків з громадськістю Вінницької міської ради

Згідно повідомлення, сучасні протиінфарктні тромболізісні препарати (вартість однієї ампули становить 8 тис. грн.) будуть придбані для попередження ранньої смертності та ускладнень інфаркту міокарда на ранніх стадіях захворювання.

Відео дня

За даними управління охорони здоров`я міської ради, поширеність серцево-судинної патології у Вінниці зростає і за останні 5 років її приріст досягнув 25 %. Спостерігається також тенденція до зростання показника захворюваності і смертності на інфаркт міокарду відповідно на 7 % та 14 %. Кожен четвертий хворий на інфаркт міокарду помирає.

В 2007 році в міській клінічній лікарні № 1 створено кардіологічний рентгенопераційний блок для проведення інвазії кардіологічній групі хворих, яка нараховує в Вінниці близько 15 тис. осіб. Як вважають фахівці, це дасть можливість зменшити показник смертності від хвороб серцево-судинної патології, особливо у людей працездатного віку.

Захворюваність на гостре порушення мозкового кровообігу з кожним роком також має тенденції до зростання майже на 6 %. Від інсульту в місті помирає кожний четвертий хворий. У зв`язку із збільшенням захворюваності на інсульти на базі неврологічного відділення міської клінічної лікарні № 1 відкрито відділення для інсультних хворих на 30 ліжок.

Поширеність факторів ризику серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань в місті обумовлена наступними факторами: у 33,5 % дорослого населення виявлено артеріальну гіпертензію, 56,8 % мають надлишкову вагу, 44 % чоловіків та 16,5 % жінок маюь шкідливу звичку палити.