святогорск / Фото УНИАН

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації з посиланням на оперативні дані Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації,

«За даними районних та міських штабів, на території Житомирської області нараховується 109 об’єктів усіх форм власності (12 – державної, 30 – комунальної, 67 – приватної), в яких можливе поселення 822 особи, преважна більшість яких, це приватні домогосподарства у сільській місцевості, що мають пічне опалення»,- сказано у повідомленні.

Читайте такожООН: в Україні понад мільйон переселенців - BBC

Відео дня

У обласній службі зайнятості наразі від переселенців зареєстровано 749 різних звернень, з них 179 осіб працевлаштовані, 484 отримали статус безробітного та 343 призначено виплату для безробітних.

На Житомирщині розроблена та діє Програма соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції. Для надання переселенцям грошової допомоги, як таким, що потрапили у важкі життєві обставини, у 2014 році виділено 505 тис. грн та профінансовано на суму 175,7 тис. грн, а на 2015 рік для цього передбачено 500 тис. грн.

Читайте такожЛьвівщина не може задовольнити всі потреби переселенців – ОДА

Для забезпечення переселенців умовами тимчасового проживання в установах, підприємствах, організаціях області, харчуванням, здійснення безпечного і регулярного перевезення учнів, дітей до місця навчання у сільській місцевості минулоріч було виділено загалом в рамках цієї програми 3995,0 тис. грн та профінансовано 1187,7 тис. грн. На 2015 рік передбачено виділення 2588,0 тис. грн.

Читайте такожЯценюк заявив про брак коштів для переселенців із зони АТО

Кількість переселенців, які прибувають на територію Житомирщини з районів проведення антитерористичної операції, постійно збільшується. За оперативними даними, станом на 16 лютого, в область приїхало 6843 переселенці.

«Наразі усі переселені громадяни забезпечені тимчасовим житлом, медичним обслуговуванням, продуктами харчування та товарами першої необхідності»,- запевняють в ОДА.