Госпіталізовані особи 27 травня перебували на відпочинку у садибі «У Мирона» у м. Яремче та вживали їжу / фото УНІАН

На Івано-Франківщині четверо дітей із Запоріжжя госпіталізовано в інфекційну лікарню з отруєнням.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зазначається, що 28 травня поступила інформація від чергового лікаря Яремчанської центральної лікарні про те, що до лікувального закладу звернулося 9 дітей, з яких госпіталізовано 4 - всі жителі міста Запоріжжя. На даний час діти знаходяться в інфекційному відділенні Яремчанської лікарні в задовільному стані. За інформацією Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров'я України» попередній діагноз - «гострий гастроентероколіт».

Відео дня

Встановлено, що госпіталізовані особи 27 травня перебували на відпочинку у садибі «У Мирона» у м. Яремче та вживали їжу у зазначеному закладі.

Читайте такожУ Кропивницького першокласник захворів на менінгіт, рідні та друзі хлопчика виявилися носіями інфекції (відео)

17 дітей та 2 вихователі із Запоріжжя приїхали 26 травня на Прикарпаття відпочивати, а вже ввечері 27 травня трьом дітям стало погано.

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області створена комісія з розслідування факту отруєння. В ході санітарно-епідеміологічного обстеження закладу встановлено, що відпочинок дітей проводився згідно з цивільно-правовою угодою між власником садиби та керівником дитячої групи на послуги проживання та харчування дітей.

Також заклад не був включений до переліку дитячих відпочинково-оздоровчих закладів Івано-Франківської області.

Керівники дитячої відпочинкової групи та власники садиби не попередили органи місцевого самоврядування за 10 днів про заїзд дітей. Власник садиби не зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів. Обстеження закладу перед заїздом дітей не проводилось.

Під час епідобстеження відібрано проби води, змиви на вміст патогенної мікрофлори.

За результатами перевірки будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства, зокрема, готуються матеріали для передачі в правоохоронні органи.