Після аудиту в МОЗ залишаться працювати лише найефективніші співробітники, каже Скалецька / фото УНІАН

Після аудиту в Міністерстві охорони здоров'я залишаться працювати найефективніші співробітники.

Про це йдеться в заяві міністра охорони здоров`я Зоряни Скалецької, опублікованій на Facebook-сторінці МОЗ.

Вона нагадала, що в МОЗ проходитиме аудит, за результатами якого найкращі та найефективніші співробітники залишаться працювати в міністерстві.

Відео дня

"Хто за картинками ховає неефективність і бездіяльність – на вихід. Хочу запевнити всю команду міністерства – всі, хто працює ефективно на державу і народ України, спеціаліст у своїй справі – далі буде працювати в команді. І на тому крапка. Суть реформи державної служби – професійні чиновники, знавці своєї справи, що без політики працюють на державу. А не політичними засобами воюють з командою міністерства", - зазначила міністр.

Читайте такожГлава МОЗ наголосила на необхідності реформування служби крові та сфери донорства в Україні

Скалецька наголосила, що міністерство працює у звичайному режимі, тому громадянам немає про що турбуватись.

"Про звинувачення та інформацію щодо ліків, придбання автомобілів швидкої допомоги та інші закиди. Я особисто вивчаю кожен з пунктів... Окрема увага – про закупівлі автомобілів. СБУ повідомило мене, що документи, які мені надали на підпис, мають ознаки корупції (розтрати) на 100 млн гривень. Про це кілька тижнів назад я повідомила і департаменти охорони здоров'я в областях. Чи є ще питання?", - йдеться в заяві.

Очільниця МОЗ також додала, що знову планує організувати зустріч з колективом міністерства.

25 вересня радник Скалецької Дмитро Раімов заявив, що в усіх підзвітних і підконтрольних МОЗ установах буде проведено аудит.

В першу чергу, за словами Раімова, аудит проведуть у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", на державному підприємстві "Медичні закупівлі України" та в Центрі ендокринної системи.

Раімов також наголосив, що буде проводитися перевірка роботи співробітників МОЗ, за результатами якої буде оптимізована структура міністерства, для того щоб "далі продовжувати реформи".