За фальсифікацію ліків можна буде отримати довічне ув'язнення / фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів (№1152-1).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 363 народних депутати із 397, зареєстрованих у сесійній залі.

Законом встановлюється, що виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років (раніше - від 3 до 5 років).

Відео дня

Читайте такожНа відео потрапило, як дітям в аптеках продають небезпечний для здоров'я препарат без рецепта

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб або службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою інформаційних систем, у тому числі Інтернету, або у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я особи, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна (раніше - караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна).

Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили смерть особи або інші тяжкі наслідки, або вчинені в особливо великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна (раніше - караються позбавленням волі на строк від 8 до 10 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна).

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.