
Консервовані овочі містять надлишок солі, але за таких умов втрачають вітаміни.
Читайте такожДієтолог порадила, чим снідати не вдома
Про це пише у своєму Telegram-каналі лікар-дієтолог Вікторія Кляуз. Вона наголосила, що ставиться до консервованих овочів "неоднозначно", й запропонувала альтернативу.
"Овочі, просолені, проварені вже не містять вітамінів або потрібну кількість клітковини. А от солі у них досить багато. Тож якщо у вашому раціоні 80% овочів – це консервація, то ви не на здоровому харчуванні", – попередила вона.
Лікар каже, що заморожені овочі – непогана альтернатива консервованим, хоча у момент приготування кількість клітковини й вітамінів у них знижується.
А от сезонні овочі – салати із сирого буряка, дайкона, гарбуза, моркви, капусти, заправлені олією, за своєю цінністю набагато кращі за консервовані.
Раніше оксфордські дієтологи розробили "рідку дієту" для схуднення.