У зв'язку зі спалахом смертоносного коронавірусу з Китаю в мережі декілька днів тому з'явились шахрайські оголошення, де пропонують українцям вакцини проти нього. Одна доза "ліків" коштує близько сотні доларів США. 

Однак медики наголосили, що оголошення про продаж ліків від коронавірусу є фейком, оскільки вакцини саме від коронавірусу 2019 nCoV на сьогодні не існує. Хто вирішив заробити на смертельній загрозі, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожВ Україні розроблять маршрути госпіталізації пацієнтів на випадок поширення нового коронавірусу

В оголошеннях зловмисників, розміщених у мережі, пропонують "порятунок" від смертельної небезпеки. В описі до ліків проти коронавірусу з Китаю йшлося, що їх вироблено в Ізраїлі. Ціна за вакцину була вказана - дві з половиною тисячі гривень.

Нині такі оголошення вже видалені, однак українцям пропонують імунітет від коронавірусу. Продавці переконують, що їхні препарати надзвичайно дієві й після процедур можна нібито їхати навіть до Китаю і не боятися інфікування. Щоправда, одна процедура не допоможе, треба щонайменше дві по 350 гривень.

На іншому сайті, де пропонують за тисячу гривень препарат для профілактики коронавірусу, пояснюють, що це біоактивна добавка, яка стимулює імунітет до вірусів загалом, зокрема й коронавірусу. Разом із тим, медики наголошують, що проти коронавірусу на сьогодні вакцини немає. Тому поліція радить у випадку потрапляння на гачок аферистів звертатися до них.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Випадки виявлення коронавірусу вже зафіксовано в багатьох країнах світу.