На Чернігівщині у міжнародних пунктах пропуску (Нові Яриловичі, Сеньківка) людям вимірюють температуру.

Про це повідомили у прес-службі Чернігівського прикордонного загону.

Відео дня

Читайте такожЗагроза коронавірусу: лікар закликала укомплектувати медзаклади засобами індивідуального захисту

За словами помічника начальника Чернігівського прикордонного загону Олександра Дудка, рішення про вимірювання температури приймається за результатами співбесіди із громадянами, які перетинають кордон. Більшу увагу приділяють тим, хто їде з аеропортів або нещодавно був у країнах, де зафіксовані випадки короновірусу.

«У міжнародних пунктах пропуску є безконтактні термометри, маски, навчений персонал. Ми готові діяти, у разі необхідності», - сказав Дудко.

У Чернігівській ОДА також говорять про готовність до боротьби з короновірусом. За словами начальника управління охорони здоров’я ОДА Володимира Пуліна, в області розроблено план з недопущення занесення та розповсюдження даного захворювання.

Для госпіталізації осіб з підозрою на короновірус базовими визначені інфекційні відділення Чернігівської міської лікарні № 2 та Чернігівської обласної дитячої лікарні. Створено і спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги. Підготовлена і решта шістнадцять інфекційних відділень в області.

«Обласна державна адміністрація вже звернулась і до МОЗ, і до РНБО щодо додаткової кількості костюмів біозахисту»,— зазначив Пулін.

В області очікують на додаткове обладнання для боротьби із захворюванням, що придбано за рахунок фондів держрезерву.

«Тривога навколо цього питання — наслідок нестачі достовірної інформації про нього. Насправді ж у сучасному світі існує чимало подібних, а то й набагато складніших захворювань. Тому я радив би людям аналізувати отриману зі ЗМІ інформацію і дотримуватись хоча б елементарних правил гігієни», - підкреслив Пулін.