Медики повторно візьмуть аналізи / фото facebook.com/Oleksandr Makhov

У громадян, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах, сьогодні повторно візьмуть аналізи для дослідження на коронавірус.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Читайте такожУкраїна планує додаткову евакуацію своїх громадян з Китаю за допомогою інших країн - МЗС

Відео дня

"Сьогодні в евакуйованих з Уханю людей, які перебувають на обсервації в санаторії "Нові Санжари", вдруге візьмуть забір аналізів для скринінгового дослідження на COVID-19. Це проводиться, щоб ще раз підтвердити, що всі здорові. Нагадуємо, що ні в однієї людини немає ознак гострих вірусних захворювань", - зазначили в міністерстві.

У МОЗ нагадали, що у пунктах пропуску, в аеропортах країни, на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил та на адмінмежі з окупованим Кримом продовжується проведення температурного скринінгу.

Так, за три доби температурний скринінг провели у більш як 160 тис. осіб. У випадках виявлення в людей ознак гострих вірусних захворювань, проводяться додаткові дослідження.

"Вчора по всій Україні у визначених медичних закладах почались навчання на випадок фіксації COVID-19... Медична система повністю готова на випадок фіксації коронавірусу", - наголосили в МОЗ.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію у медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари" на Полтавщині.