У Чернівцях посилено дезінфікуватимуть громадський транспорт / фото REUTERS

У Чернівцях у зв’язку з підтвердженим випадком коронавірусної інфекції не оголошуватимуть карантин у школах і дитсадках.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Олексій Каспрук.

За словами посадовця, наразі у місті немає підстав запроваджувати карантин.

Відео дня

«Але є чітка вказівка – посилити заходи з дезінфекції приміщень. Завтра з школярами проведуть відповідний урок із безпеки життєдіяльності, на якому розкажуть, що таке коронавірус, і як себе треба поводити», – сказав Каспрук.

Він додав, що протягом 4-5 березня батьків школярів письмово попередять про необхідні заходи, яких варто дотримуватись.

«Дуже велике прохання до батьків: дітей з найменшими ознаками ГРВІ не допускати до занять у школах і дитячих садках. Загальні правила Всесвітньої організації здоров’я для запобігання розповсюдженню інфекції – найпростіші і найбільш дієві: захворів – сиди вдома», – сказав міський голова.

Окрім того, за словами Каспрука, у Чернівцях посилено дезінфікуватимуть громадський транспорт.

«Завтра ні один тролейбус, ні один автобус, який не вимитий, не підготовлений і не продезінфікований, на лінію не вийде», – сказав міський голова.

Разом з тим, у місті готується друкована продукція із рекомендаціями жителям щодо того, як не інфікуватися коронавірусом.

Як зазначив Каспрук, цю продукцію розповсюджуватимуть в установах, організаціях та магазинах Чернівців.

За словами міського голови, весняні ранки у дитячих садках, приурочені Міжнародному жіночому дню, також не скасовуватимуть, оскільки дошкільні навчальні заклади є ізольованими.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня стало відомо про перший лабораторно підтверджений в Україні випадок інфікування коронавірусом. Його виявили у чоловіка, який повернувся з Італії до Чернівецької області.

За інформацією Чернівецької ОДА, чоловік із 21 лютого подорожував Італією разом із дружиною. У мандрівці та під час повернення додому 26 лютого почувався добре. Симптоми ГРВІ у нього з'явилися 29 лютого. Чоловіка госпіталізовано до інфекційного відділення обласної клінічної лікарні. Дружина інфікованого почувається добре та перебуває у самоізоляції.