Переповнені дитячі лікарні / фото Думська

В Одесі дитячі лікарні на сьогодні переповнені хворими на грип та ГРВІ.

Про це УНІАН повідомили в мерії міста, відповідаючи на запитання про наповнення дитячих лікарень, зокрема, пульмонологічних відділень.

Зокрема, деякі місцеві ЗМІ з посиланням на «своїх читачів» заявили, що пульмонологічні відділення переповнені і дітей, яких госпіталізують, доводиться розміщувати в лікарняних коридорах. Повідомлялося, що, зокрема, така ситуація склалася в лікарні №2, на Дачі Ковалевського.

Відео дня

Читайте такожНа Закарпатті жінку госпіталізували з підозрою на коронавірус

«Переповнені дитячі лікарні. Пульмонологія - в межах сезонності», - наголосили в мерії, також додавши, що, станом на 10 березня, в місті не підтверджено жодного випадку коронавірусу.

Через грип та ГРВІ у школах міста закрито 115 класів.

За інформацією державної установи «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України», за минулий тиждень на ГРВІ та грип захворіли 6322 одесита, з яких понад 80% становлять діти віком до 17 років.

Як зазначається, інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип в Одесі перевищує епідпоріг на 21,2%, що свідчить про середню інтенсивність епідемічного процесу.

Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А і В з переважанням вірусу грипу А H1N1, а також вірусів негрипозної етіології (парагрип, аденовірус, риновіруси).