Міським транспортом користується усе менше людей / фото: УНІАН

Завтра, 20 березня, тимчасово повністю призупинять роботу громадського транспорту на території Ужгорода через карантин.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Ужгородської міської ради.

Як зазначено в повідомленні, таке рішення прийняли сьогодні на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням міського голови Богдана Андріїва.

Відео дня

«Як показав моніторинг перевезень останніх кількох днів, міським транспортом користується усе менше людей, що зрозуміло з огляду на впроваджені карантинні заходи в Ужгороді. Тому вже вчора на рейси вийшло менше автобусів. Однак уранці та ввечері надзвичайно складно забезпечити перевезення пасажирів не більше 10 осіб в одному транспортному засобі, як зобов’язує постанова Кабміну. Виникають конфліктні ситуації. Штрафи ж за порушення постанови – як на водія, так і на перевізника, дуже високі: від 17 тис. грн до 70 тис. грн», - уточнили в міськраді.

У прес-службі також уточнили, що, як неодноразово наголошується, найефективнішим засобом уберегтися від зараження коронавірусом є самоізоляція, а якщо людина все ж мусить виходити з дому, то рекомендовано уникати тісних контактів, дистанція між людьми має бути від 1,5-2 метрів.

«Дотримуватися цих вимог у громадському транспорті важко і щоб упередити можливе поширення COVID-19 в Ужгороді роботу громадського транспорту призупинять», - додали в міськраді.

Також комісія вирішила рекомендувати підприємствам, установам та організаціям забезпечити проїзд працівників автобусами у режимі регулярних спеціальних перевезень.

«Крім того, від сьогодні в Ужгороді через гучномовці на автомобілях патрульної поліції мешканців міста попереджатимуть про карантин, загрозу поширення коронавірусу і щоб без нагальної потреби не виходили з дому», - додали в прес-службі Ужгородської міськради.

Як повідомляв УНІАН, в Україні поліція почала штрафувати водіїв маршруток, в салоні якої, всупереч вимогам карантину, одночасно перебуває більше 10 пасажирів.