23 квітня уряд передав лікувально-діагностичний комплекс НДСЛ

Замовник будівництва нового корпусу “Охматдит” державне підприємство “Укрмедпроектбуд” оголошує відкритий конкурс щодо вибору генерального підрядника.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила директор ДП — замовника будівництва “Укрмедпроектбуд” Ірина Коваль.

За її словами, це останній етап перед відновленням будівництва.

Відео дня

“Лише після вибору генпідрядника на відкритому конкурсі передбачені у бюджеті кошти можуть бути виділені. Конкурс буде максимально прозорим. В його рамках буде вибрано не лише генпідрядника, а й субпідрядника.

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі зазначив, що в бюджеті 2015 року на завершення будівельно-монтажних робіт виділено 500 млн грн.

“Добудова нового корпусу дозволить увійти Україні у Міжнародний реєстр донорів. Не маючи платформи, якою стане новий корпус “Охматдиту”, Україну не включать до цього реєстру”, - сказав Квіташвілі.

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня уряд передав лікувально-діагностичний комплекс НДСЛ «Охматдит» до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України.

Будівництво нового корпусу, який включає Центр променевої терапії, але загалом розрахований на 23 відділення, розпочався у 2011 році. Вартість проекту - 1,8 млрд грн. На сьогодні освоєно 400 млн грн. У жовтні 2013 році державне фінансування призупинилося.

Заплановано, що в цій лікарні хворим на рак дітям робитимуть пересадки кісткового мозку від нерідного донора. Згідно зі статистикою, щороку в Україні такого типу трансплантації потребують близько 100 дітей, однак ці операції поки що роблять лише за кордоном.