Нові експериментальні ліки, розроблені міжнародною дослідницькою групою, зупиняють формування кров`яних судин усередині пухлини, тим самим припиняючи розвиток раку щитовидної залози.

З 93 пацієнтів, що мали рак, який швидко розвивався, 49 досягли позитивних результатів, приймаючи дифосфат мотесанибу. У 14 з 93 пацієнтів пухлина зменшилася в розмірах, а у 35 відбулася стабілізація розміру пухлини, що продовжується більш, ніж 24 тижні.

Генетичний аналіз 25 пацієнтів показав, що позитивна дія ліків більш виражена у пацієнтів, що мають мутацію пухлини, відому як BRAF V600E. На думку генетиків, зараз необхідно приступити до докладного вивчення даної мутації.

Відео дня

"Відкриття, що пацієнти, які мають певні мутації, чутливіші до дії певних ліків - це приклад того напряму, на якому ми хочемо концентруватися в наших дослідженнях", - заявив Стівен Ширман, професор онкологічного центру унивеситету Техасу.

"Це перша з багатьох спроб песонификувати методи лікування раку щитоподібної залози, залежно від специфіки мутації клітин" - додав він.

В даний час є дуже мало засобів для лікування раку щитовидної залози.

vecherniy.kharkov.ua