Поліпшують самопочуття полівітамінами з мікроелементами, приміром, квадевіт, вітам, дуовіт, мультитабс, спеціально для жінок — компівіт тощо.

З такою ж метою рекомендують пророслу пшеницю чи олію із зародків пшениці, що багаті вітамінами, поліненасиченими жирними кислотами і мікроелементами. Вони поліпшують силу м’язів, в тому числі і серця, зменшують прояви атеросклерозу.

Може бути корисною така загальнозміцнювальна суміш (рецепт народної медицини): алое, лимон, родзинки, курага — все в рівних частинах (по 100 г) перемолоти на млинку для м’яса і додати 0,5 л вина "Кагор", вживати по 1 столовій ложці суміші перед їдою. Замість вина можна взяти 0,5 л меду. Поліпшуються функції всіх органів і  самопочуття хворого.

Відео дня

За постійної вираженої пітливості можна пити настій шавлії: 1 ст. л. трави залити 400 мл окропу, настояти годину, процідити. Пити по півсклянки тричі на день до їди. Допомагає також в період клімаксу жінкам і в разі хронічних гастритів зі зниженою кислотністю шлункового соку, зміцнює нервову систему.