moya-planeta.ru

Як повідомили УНІАН у Державній санітарно-епідеміологічній службі України, випадок тропічної малярії був зафіксований 1 липня в абітурієнта підготовчого факультету Харківської державної зооветеринарної академії, який мешкає в гуртожитку села Мала Данилівка під Харковом.

Читайте такожУ 2015 році в Києві було 8 випадків малярії, 3 людини померли - СЕС

Відео дня

Зазначається, що скарги на погіршення самопочуття - підвищення температури тіла до 39, лихоманку, сильний головний біль та болі у суглобах у студента з’явилися 30 червня. Каретою швидкої медичної допомоги його доставили до обласної клінічної інфекційної лікарні та госпіталізували з діагнозом «малярія неуточнена».

Читайте такожПерша в світі вакцина від малярії не така ефективна, як очікувалося

«Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що потерпілий 25 червня прибув з Гани. У цій країні є ризик захворіти на тропічну малярію. У осередку проведено епідеміологічне обстеження та розпочаті протиепідемічні заходи», - додали в СЕС.

***Малярія – це хвороба, що загрожує людському життю. Вона викликається паразитами, які передаються людині під час укусу інфікованими комарами. Тропічна малярія – інфекційне захворювання, що викликається протозойними паразитами роду плазмодіїв також під час комариних укусів. Смертність становить 80-90% випадків.