Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до Закону України “Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення”.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 367 народних депутатів із 429 зареєстрованих в сесійній залі.

Ухваленим документом з Закону України “Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення” виключено статтю 22, натомість статтю 21 доповнено положенням, в якому передбачено, що обоє батьків інфікованих СНІДом дітей, а також особи, що їх заміняють, мають право на одержання щорічної відпустки у літній чи інший зручний для них час.

Відео дня

Також вони мають право на спільне перебування в стаціонарах з дітьми віком до 14 років із звільненням на цей час від роботи з виплатою допомоги по тимчасовій непрацездатності у зв’язку з доглядом за хворою дитиною; збереження за одним із батьків у разі звільнення його з роботи у зв’язку з доглядом за дитиною віком до 16 років безперервного трудового стажу для нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності за умови влаштування на роботу до досягнення дитиною зазначеного віку.