Магнитные бури снова обрушились на Землю / фото flickr.com/photos/nasamarshall

Вранці 18 січня на Сонці стався потужний спалах, котрий уже 19 січня почне позначатися на жителях Землі магнітними бурями. Наслідки процесів на поверхні світила спостерігатимуться протягом кількох днів, пише ТСН.

Читайте такожЛікарі попереджають, що метеозалежність може бути симптомом серйозних хвороб (відео)

Доктор фізико-математичних наук Всеволод Лозицький зазначає, що такі спалахи руйнують спокійний режим життя людини, створюючи дискомфорт і навіть призводячи до суспільних потрясінь.

Відео дня

Два дні тому на нашому світилі утворилися плями. Згодом стався вибух, і тепер потоки плазми на величезній швидкості мчать на землю. Їхня руйнівна сила може викликати збої в роботі електроніки та погіршити самопочуття.

Лікар-терапевт Вікторія Форосенко каже, що частина її пацієнтів відчуває зміни у геомагнітному полі заздалегідь – люди скаржаться на слабкість, стурбованість, роздратованість, неуважність, головний та серцевий біль, а також стрибки артеріального тиску. Медик радить пити більше рідини та берегти себе від небезпечних продуктів.

"Намагайтеся в такі дні висипатися. Не перевантажуйте організм надлишком кави, алкоголем, важкою їжею", - дає вказівки вона.

Триватиме буря три дні, але занадто хвилюватися українцям з цього приводу не варто. Вчені кажуть, що наше світило зараз на мінімумі свого 11-річного циклу, тож найближчі три роки ні потужних вибухів, а ні  дійсно великих бур не очікується.