На Прикарпатті розроблені рекомендації для реабілітації осіб, які перехворіли на пневмонію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомила заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Зоя ЦІХОНЬ. «Ми розпочинаємо проведення передач у ЗМІ для населення з рекомендаціями, як себе поводити після хвороби на грип та пневмонію, - наголосила вона. – Передусім для тих, хто перебуває в стані реабілітації після хвороби. Це практичні рекомендації для тих, хто перехворів».

Заступник начальника обласного управління охорони здоров’я також повідомила, що буде здійснено «моніторинг всіх медичних закладів щодо їхньої роботи в період епідемії». За її словами, також передбачається «анонімне анкетування пацієнтів, які перехворіли і були у стаціонарах». «Кілька простих запитань для пацієнтів, щоб визначити чи, приміром, вони використовували додаткові свої кошти на лікування тощо», - додала вона.

Відео дня

З.ЦІХОНЬ сказала, що в області продовжується «пошиття марлевих пов’язок і їх розподіл». Вона також відмовилася коментувати заяви чернівецьких лікарів-науковців щодо причин смерті від грипу. «Це їхня думка, - сказала вона. – Є думки й інші. Я не знаю про що вони говорили».