Україна та НАТО невдовзі розпочнуть спільний екологічний проект.

Про це повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

23 червня 2011 року у Брюсселі у штаб-квартирі НАТО відбулося чергове засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, присвячене пріоритетам зовнішньої політики України.

Відео дня

Глава Місії України при НАТО, Посол Ігор ДОЛГОВ ознайомив членів Комісії із ходом реалізації реформ, ініційованих Президентом та урядом України, зокрема у сферах боротьби з корупцією, подоланням наслідків економічної кризи, створенням сприятливого інвестиційного середовища в Україні.

Український дипломат підтвердив незмінність курсу на європейську інтеграцію – ключовий пріоритет зовнішньої політики України, підкреслив важливість конструктивного партнерства з НАТО, розвиток стратегічних відносин зі США, Росією, активізації співробітництва з іншими сусідніми країнами та державами Чорноморського регіону.

Особливого наголосу було зроблено на пріоритетах головування України в Комітеті міністрів Ради Європи у поточному 2011 році, а також підготовці до головування України в Організації з безпеки та співробітництва в Європі у 2013 році.

Учасники засідання відзначили ініціативу України розпочати реалізацію спільного проекту Україна-НАТО з вилучення радіоактивних джерел оборонного походження часів СРСР та їх безпечного зберігання в спеціалізованих сховищах. Досягнуто згоди щодо підготовки практичних заходів, які дозволять оцінити масштаби забруднених внаслідок військової господарської діяльності територій України, де зберігалися радіоактивні джерела, та перейти до виконання робіт з розчищення та приведення цих територій до екологічно безпечного стану.