Фото: журнал "АвтоМир"

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час прес-конференції повідомив завідувач відділення  Київського міського онкоцентру Микола Анікусько. І

"Це означає, що  через кілька років багато пацієнток прийдуть до лікарів вже  з запущеними формами раку. Рак молочної залози залишається найпоширенішою жіночою онкопатологією, щогодини Україні про цей діагноз дізнаються дві жінки, одна – йде  з життя. Хоча на ранніх стадіях  хвороби відсоток одужання може сягати 90 . Найліпшим способом  захистити себе від важкої хвороби залишаються профілактичні огляди. Усім українкам після 40 років обов’язково раз на рік робити мамографію, а молодшим жінкам - обстеження УЗД", - наголосив лікар-мамолог .

У ході прес-конференції було зазначено, що до боротьби з раком молочної залози знову долучилися чоловіки. Минулого року участь у  такому проекту взяли футболісти Національної збірної, нинішнього  - відомі журналісти.

Відео дня

Руслан Сенічкін, Єгор Гордєєв, Тимур Мірошниченко, Андрій Доманський,Віталій Гайдукевич та  головний редактор журналу «АвтоМир» Віталій Новак в автомобільній фотосесії і закликали всіх чоловіків, які живуть на швидкості «збавити»   темп  і подбати про своїх найближчих жінок - сходити з ними до мамолога, аби не пропустити рак грудей.

Проект також підтримали байкери київського клубу H.O.G. Kyiv Chapter. Під рожевими стрічками і стягами з гаслом «Чоловіки проти раку грудей» вони  гучно проїхалися київськими вулицями.

Самі лікарі зауважують, що кожного року після проведення подібних заходів число жінок, які приходять на обстеження, збільшується.