Комаровський розповів, чого не варто робити для профілактики коронавірусу \ instagram.com/uakomar/

Серед різних методів боротьби з новим коронавірусом, які використовуються сьогодні людьми, одним з найбільш небезпечних є профілактичне вживання антибіотиків.

Читайте такожКомаровський розповів, чи безпечно в цьому році їздити на море (відео)

Про це розповів відомий лікар і телеведучий Євген Комаровський на своїй сторінці в інстаграм.  Він закликав не вживати препарати-антибіотики з метою запобігання коронавірусу і будь-яким іншим інфекційним захворюванням. Такий метод боротьби з хворобами вкрай небезпечний, попередив лікар.

Відео дня

«Твердження, що антибіотики мають профілактичну дію при вірусних інфекціях, є одним з найбільших медичних міфів», - висловився доктор Комаровський.

Він пояснив, що використання даних засобів для боротьби з можливою пневмонією через коронавірусну інфекцію небезпечне тим, що воно лише допомагає бактеріям формувати стійкість до лікарських субстанцій. Якщо людина п'є антибіотики для профілактики, це може призвести до того, що при їх призначенні при виникненні захворювання медикаменти виявляться просто марними – патогени успішно вироблять захист до їхньої дії.

«Чим частіше людина безконтрольно приймає антибіотики, тим більше буде з'являтися бактерій, стійких до ліків, і тим вищим буде ризик бактеріальних ускладнень, що виникають у ході лікування», - попередив лікар Комаровський.

Медик настійно рекомендує не займатися самолікуванням, використовуючи цей тип медикаментів.