Голубовська пояснила логіку "антивакцинаторів" / фото УНІАН / Дмитро Хилюк

Антивакцинаторські настрої виникли багато в чому завдяки тому, що деякі моменти, що стосуються пандемії коронавірусу, досі детально не вивчені.

Про це заявила доктор медичних наук, інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська в ефірі телеканалу "Україна 24".

Вона нагадала, що серед противників вакцинації навіть є вітчизняні лікарі.

Відео дня

"Напевно, частково ця проблема виникла ще раніше, але про неї мало говорили. Вакцинація - це медична процедура, яка вимагає певних умов проведення. Тому, так, є опір, в тому числі в медичному середовищі, коли це робиться неправильно", - говорить Голубовська. І пояснює: багато речей через свою невивченість насторожують людей і ті побоюються за свої життя.

Читайте такожБустерне щеплення: коли українців вакцинуватимуть проти COVID-19 втретє

"У будь-якій країні світу, якщо ви поїдете, там є сертифікат. А наші люди не мали такої можливості кілька місяців. Ось ці кроки підігрівають антивакцинаторські настрої - це неправильні, в тому числі, рекомендації з наших інституцій, які за це відповідають", - пояснила вона.

Коронавірус в Україні

Як повідомляв УНІАН, в Україні вчора, 2 грудня, зафіксували 13 777 нових випадків коронавірусу. Серед них 1 279 дітей та 222 медичних працівників. Від ускладнень померли 509 осіб, а 22 893 - одужали.

За даними МОЗ, станом на 3 грудня в Україні зроблено понад 25 млн щеплень від коронавірусу. Зараз 43,8% дорослого населення отримали принаймні одне щеплення, а 37,2% пройшли повний курс вакцинації.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.