Місто нарощує темпи вакцинації, бо це єдиний спосіб уберегтися від важкого перебігу хвороби \ фото УНІАН

У столиці третій день поспіль показник завантаженості ліжок із киснем перевищує 65%, а це означає, що місто – фактично на порозі "червоної" зони, заявив перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник.

Як повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на Поворозника, рішення про встановлення "червоного" рівня епідеміологічної небезпеки приймає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, але місто збирає місцеву комісію ТЕБ та НС вже завтра.

Чиновник повідомив, що в лікарнях столиці наразі перебувають 3 тис. 334 пацієнти, у тому числі 50 дітей, з підтвердженим діагнозом COVID-19; а також 452 пацієнти, у тому числі 27 дітей, – із підозрою на захворювання. Загалом у важкому стані 2 тис. 411 пацієнтів, на ліжках інтенсивної реанімації перебувають 339 хворих, 59 – підключено до апарату штучної вентиляції легень, ще 232 перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки потребують 2 тис. 888 хворих.

Відео дня

Читайте такожУ Києві після пологів від коронавірусу померла молода вчителька

Він зазначив, що місто нарощує темпи вакцинації, бо це єдиний спосіб уберегтися від важкого перебігу хвороби. Тільки за минулу добу у столиці вакциновано 27 тис. 566 осіб. Загалом від початку вакцинальної кампанії у столиці зроблено 2 млн 166 тис. 837 щеплень.

"Місто створило всі умови для вакцинації. Кожен може щепитися в максимально зручному для себе місці: біля дому чи біля роботи. Вакцинуйтеся і бережіть себе!" – закликав Поворозник.

Як повідомляв УНІАН, вчора заступниця голови Київської міської держадміністрації Ганна Старостенко сказала, що рішення державної комісії ТЕБ та НС про переведення Києва у "червону" зону епіднебезпеки може бути прийняте у п’ятницю, 29 жовтня. Вона зазначила, що у Києві два дні вже спостерігається перевищення показника заповненості ліжок з киснем, а три дні такого перевищення є підставою для переведення міста в "червону" зону. За її словами, рішенням зазвичай дається місту чи регіону 2-3 дні для того, щоб максимально підготуватися до нового режиму.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН