Україна не буде купувати російську вакцину / фото REUTERS

Україна не буде купувати російську вакцину від коронавірусу, оскільки та не пройшла третю фазу клінічних випробувань.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Радіо Свобода.

Він зазначив, що зараз у світі є багато виробників вакцин, які тільки перебувають на завершальній стадії клінічних випробувань.

Відео дня

"Я вважаю, що нема взагалі предмету розмови. Тому що про будь-яку вакцину, щоб її рекомендувати, треба розуміти, що вона безпечна. Щоб будь-яку вакцину зареєструвати, треба, щоб вона пройшла певні стадії клінічних випробувань. І ці стадії розтягнуті в часі. У світі не існує жодних підтверджень, що та вакцина, про яку говорять у Росії, пройшла всі стадії, особливо третю фазу клінічних випробувань. Ми знаємо, що зараз у світі є багато виробників вакцин досить потужних компаній, які тільки перебувають на завершальній стадії клінічних випробувань. І дай Боже, щоб вони її завершили до кінця року. Тому що третя стадія передбачає велику кількість людей, які є добровольцями. Тобто поки навіть немає предмета розмови, щоб дискутувати, купувати чи ні. Немає що купувати", - сказав Степанов.

Також він зазначив, що вакцина як повністю безпечний продукт повинна пройти низку підтверджених стадій випробувань.

Читайте такожУкраїна має відновити виробництво власних вакцин - Степанов

Вакцина від коронавірусу: новини