Україну можна вберегти від "коронавірусного цунамі", вважає лікар / фото УНІАН

В Україні поки не спостерігається "цунамі" захворюваності на коронавірус COVID-19, як в Російській Федерації чи у США.

Зупинці хвилі захворюваності сприяють швидке тестування на коронавірус, виявлення захворювання та самоізоляція, розповів головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький під час бліц-інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, у деяких державах стрімко зростала кількість хворих на COVID-19, оскільки завдяки локдаунам багато їхніх мешканців не перехворіли.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ спрогнозували, коли завершиться пандемія COVID-19"…Я думаю, що просто коштом того, що всі цивілізовані країни пішли на локдаун і вони отримали таку ситуацію, що дуже багато людей не перехворіло і в кінцевому результаті отримали таке от "цунамі"…", – сказав співбесідник.

Медик додав, що таке "цунамі" могло бути в Україні, оскільки у нас на коронавірус ще не перехворіли 60% жителів.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року розпочалася пандемія коронавірусу. У березні того ж року в українській державі запровадили карантин. Обмежувальні заходи не раз продовжували. Згідно з останнім рішенням Кабміну, карантин в Україні має діяти до 1 жовтня 2021-го.

Ситуація з коронавірусом в Україні та світі – що потрібно знати

У нашій державі станом на 27 серпня коронавірус знайшли у 2 280 203 осіб, а померли 53 632 захворілих. 

У США всього захворіли 38 390 467 осіб, а померли 633 609 інфікованих, йдеться на сайті університету Джонса Гопкінса. За його даними, у РФ загальна кількість хворих становить 6 747 681 особа, а померли 176 904 інфікованих.

Вас можуть зацікавити такі новини: